De Betekenis van Geboortestenen: welke steen hoort bij jou?

Op zoek naar een uniek juweel dat jouw persoonlijkheid of levensreis weerspiegelt? Ontdek de betekenis van geboortestenen en hoe ze kunnen bijdragen aan een persoonlijk juweel dat perfect past bij jouw unieke verhaal.

Geboortestenen zijn edelstenen die traditioneel worden geassocieerd met de maand waarin je bent geboren. Elke steen heeft zijn eigen betekenis en symboliek. De symbolische eigenschappen worden vaak ook gelinkt aan de persoon die in deze maand geboren is.

Januari – Granaat

Granaat, de geboortesteen van januari, staat symbool voor passie, energie en doorzettingsvermogen. Deze dieprode steen wordt vaak geassocieerd met liefde en toewijding. Het wordt gezegd dat granaat de kracht en moed geeft om obstakels te overwinnen. Het heeft ook helende eigenschappen, zoals het verbeteren van de bloedsomloop en het verlichten van ontstekingen.

Op spiritueel niveau wordt granaat geassocieerd met de basischakra, dat het gevoel van veiligheid en stabiliteit versterkt. Het kan helpen bij het opwekken van passie voor het leven en het vergroten van vitaliteit. Granaat wordt vaak gedragen door mensen die verlangen naar succes en vastberadenheid in hun doelen.

Februari – Amethist

Amethist, de geboortesteen van februari, staat bekend om zijn kalmerende en beschermende eigenschappen. Deze paarse steen wordt vaak geassocieerd met innerlijke rust, spiritualiteit en intuïtie. Er wordt gezegd dat amethist negatieve energie omzet in positieve, en het kan helpen bij het verlichten van stress en angst.

Op spiritueel niveau opent amethist de derde oogchakra en de kruinchakra, waardoor spirituele groei en bewustzijn worden bevorderd. Het kan ook dromen verbeteren en de intuïtie versterken. Amethist wordt gedragen door mensen die verlangen naar innerlijke vrede en wijsheid.

Maart – Aquamarijn

Aquamarijn, de geboortesteen van maart, wordt geassocieerd met helderheid, sereniteit en emotionele balans. Deze blauwe steen doet denken aan de kalme zee en wordt vaak geassocieerd met vrede en harmonie. Er wordt gezegd dat aquamarijn communicatie en zelfexpressie bevordert.

Op spiritueel niveau opent aquamarijn de keelchakra, wat helpt bij het uiten van gedachten en gevoelens. Het wordt vaak gedragen door mensen die verlangen naar harmonieuze relaties en duidelijke communicatie.

April – Diamant

Diamant, de geboortesteen van april, staat symbool voor zuiverheid, kracht en onverwoestbaarheid. Deze kostbare steen vertegenwoordigt eeuwige liefde en wordt vaak geassocieerd met liefdevolle relaties. Er wordt gezegd dat diamant emotionele kracht geeft en het zelfvertrouwen vergroot.

Op spiritueel niveau staat de diamant voor verlichting en hoger bewustzijn. Het kan een gevoel van zuiverheid en spirituele groei bevorderen. Diamant wordt gedragen door mensen die op zoek zijn naar onverwoestbare liefde en innerlijke kracht.

Mei – Smaragd

Smaragd, de geboortesteen van mei, staat symbool voor groei, vernieuwing en liefde. Deze prachtige groene steen wordt vaak geassocieerd met harmonie en voorspoed. Er wordt gezegd dat smaragd het hart opent voor liefde en compassie en je in staat stelt om evenwicht in relaties te vinden.

Op spiritueel niveau stimuleert smaragd de hartchakra, waardoor een gevoel van liefde en mededogen ontstaat. Het wordt vaak gedragen door mensen die verlangen naar emotionele genezing en een diepere verbinding met anderen.

Juni – Alexandriet

Alexandriet, de geboortesteen van juni, is een zeldzame en mysterieuze steen die staat voor verandering, geluk en intuïtie. Wat deze steen zo uniek maakt, is zijn vermogen om van kleur te veranderen, variërend van groen bij daglicht tot rood bij kunstlicht. Er wordt gezegd dat alexandriet geluk en positieve transformatie aantrekt.

Op spiritueel niveau opent alexandriet de kruinchakra, wat kan leiden tot spirituele groei en inzicht. Het wordt vaak gedragen door mensen die verlangen naar positieve verandering en innerlijke wijsheid.

Juli – Robijn

Robijn, de geboortesteen van juli, staat symbool voor passie, kracht en moed. Deze dieprode steen vertegenwoordigt liefde en hartstocht. Er wordt gezegd dat robijn de vitaliteit verhoogt en de drager helpt om obstakels te overwinnen.

Op spiritueel niveau opent robijn de basischakra, wat kan resulteren in een groter gevoel van stabiliteit en vertrouwen. Het wordt vaak gedragen door mensen die verlangen naar liefde en passie in hun leven.

Augustus – Peridot

Peridot, de geboortesteen van augustus, is een heldere groene steen die staat voor geluk, welvaart en groei. Er wordt gezegd dat peridot positieve energie aantrekt en bescherming biedt tegen negativiteit. Het kan ook helpen bij het loslaten van oude emoties.

Op spiritueel niveau opent peridot de hartchakra en de zonnevlechtchakra, wat kan leiden tot persoonlijke groei en zelfvertrouwen. Het wordt vaak gedragen door mensen die verlangen naar geluk en welzijn.

September – Saffier

Saffier, de geboortesteen van september, staat symbool voor wijsheid en innerlijke vrede. Deze diepblauwe steen wordt geassocieerd met spirituele verlichting en intuïtie. Er wordt gezegd dat saffier kalmte en helderheid aantrekt.

Op spiritueel niveau opent saffier de derde oogchakra en de keelchakra, wat kan resulteren in een dieper begrip en communicatie. Het wordt vaak gedragen door mensen die verlangen naar spirituele groei en vrede.

Oktober – Toermalijn

Toermalijn, de geboortesteen van oktober, komt in verschillende kleuren en staat voor diversiteit, bescherming en balans. Elke kleur van toermalijn heeft zijn eigen unieke eigenschappen, maar over het algemeen wordt het beschouwd als een steen die negatieve energie afweert en positieve energie aantrekt.

Op spiritueel niveau opent toermalijn verschillende chakra’s, afhankelijk van de kleur. Het kan helpen bij het herstellen van balans en harmonie. Toermalijn wordt vaak gedragen door mensen die verlangen naar bescherming en evenwicht in hun leven.

November – Citrien

Citrien, de geboortesteen van november, straalt warmte, geluk en overvloed uit. Deze zonnige gele steen wordt geassocieerd met vreugde en positieve energie. Er wordt gezegd dat citrien het zelfvertrouwen vergroot en creativiteit stimuleert.

Op spiritueel niveau opent citrien de zonnevlechtchakra, wat kan leiden tot een groter gevoel van eigenwaarde. Het wordt vaak gedragen door mensen die verlangen naar positiviteit en overvloed in hun leven.

December – Tanzaniet

Tanzaniet, de geboortesteen van december, is een diepblauwe tot paarse steen die staat voor transformatie, spiritualiteit en inzicht. Er wordt gezegd dat tanzaniet helpt bij spirituele groei en bewustwording.

Op spiritueel niveau opent tanzaniet de derde oogchakra en de kruinchakra, wat kan leiden tot diepgaand inzicht en spirituele ontwikkeling. Het wordt vaak gedragen door mensen die verlangen naar spirituele groei en helderheid van geest.

Bij Aelun Juwelen geloven we dat elk juweel een verhaal moet vertellen. Of je nu een verjaardag, een geboorte of eender welke speciale gelegenheid viert, geboortestenen kunnen een extra laag van persoonlijke betekenis toevoegen aan je juweel.

Op deze website gebruiken we cookies om je gebruiks ervaring te verbeteren. Door het gebruiken maken van de website ga je akkoord hiermee.