Veelgestelde vragen

De juwelen zijn gemaakt in 925 zilver, ook wel bekend als ‘sterling silver’. Het is de standaard legering in België en wil zeggen dat het juweel bestaat uit 92,5 % zilver en 7,5 % koper. Het koper wordt toegevoegd om het zilver harder te maken, puur zilver is namelijk te zacht en kan makkelijk beschadigd geraken.

Bij de vergulde juwelen wordt er een laag 18 karaat goud door middel van elektrolyse op zilver aangebracht. Bij een standaard juwelier is dit laagje doorgaans 3 – 5 micron. Bij Aelun juwelen varieert de laag tussen 5 – 10 micron.

De juwelen kunnen veilig worden gedragen tijdens het douchen met natuurlijke producten en zwemmen in natuurlijke wateren zoals meren en zwembaden zonder chloor. Zwemmen in zwembaden met chloor of de zee wordt echter afgeraden, omdat dit de juwelen kan aantasten. 
 
Vermijd ook het gebruik van scrub en chemische producten bij het dragen van de juwelen.

Vergulde juwelen kunnen na intens gebruik hun kleur verliezen, maar geen zorgen!  Wij kunnen deze goudlaag terug herstellen. Hiervoor mag u een mail sturen naar info@aelunjuwelen.be

Als je interesse hebt in het bestellen van een massief gouden juweel in plaats van een verguld exemplaar van onze webshop, neem dan contact met ons op via info@aelunjuwelen.be voor een offerte. Na goedkeuring van de offerte starten we met de vervaardiging van het juweel. Houd er rekening mee dat massief gouden juwelen op aanvraag worden vervaardigd en dat we geen voorraad hebben. De verwerkingstijd kan hierdoor wat langer duren.

Op dit moment kunnen we helaas nog geen oud goud verwerken in onze juwelen. We onderzoeken echter de mogelijkheden om dit in de toekomst te kunnen aanbieden.

Zilver kan na verloop van tijd een bruine of zwarte kleur krijgen door oxidatie. Hierdoor kan het glanzende uiterlijk van zilver iets doffer worden. Dit kan gelukkig eenvoudig opgelost worden door de sieraden op te poesten met een zilverpoetsdoek (inbegrepen bij je bestelling). Bij hardnekkige oxidatie kan je het weer schoon krijgen met een zilverpoetsmiddel. 

Het is momenteel nog niet mogelijk om een volledig op maat gemaakt juweel te bestellen. We onderzoeken echter de mogelijkheden om dit in de toekomst te kunnen aanbieden.

In het algemeen geldt er een verwerkingstijd van 1 maand. Voor juwelen met assen en moedermelk geldt er een verwerkingstijd van 1 maand nadat wij de moedermelk of assen hebben ontvangen. In drukke periodes kan de wachttijd oplopen.

**We spreken steeds over WERKDAGEN. Dit omvat maandag t.e.m. vrijdag (enkel als ze niet op een feestdag of verlofperiode vallen) en géén weekend (zaterdag en zondag is dus geen werkdag)

Bekijk de collectie moedermelkjuwelen in de webshop. Na je bestelling krijg je automatisch een pakket toegestuurd met daarin een waterdicht buisje waarin je de moedermelk kan verzenden. Er zit een gratis retourlabel en enveloppe bij. Indien je de moedermelk niet wil opsturen kan je ze ook binnen brengen. Stuur dan een mail naar info@aelunjuwelen.be voor een afspraak te maken.

Ja, moedermelk hoeft niet vers te zijn om te verwerken in een juweel. Eens de moedermelk is aangekomen wordt deze gedroogd en verwerkt tot poeder. De kwaliteit van de melk heeft geen invloed op het verwerkingsproces.

Bekijk de collectie rouwjuwelen in de webshop. Na je bestelling krijg je automatisch een pakket toegestuurd met daarin een buisje waarin je de assen kan verzenden. Er zit een gratis retourlabel en enveloppe bij. Indien je de assen niet wil opsturen kan je ze ook binnen brengen. Stuur dan een mail naar info@aelunjuwelen.be voor een afspraak te maken.

Ja dat kan. In plaats van assen stuur je dan gewoon de haartjes op. Zowel haartjes van mensen als van allerlei soorten dieren is mogelijk. 

Klik hier voor gedetailleerde instructies die stap voor stap laten zien hoe je een vingerafdruk kunt maken.

Indien je een ring hebt die goed past kan je de gratis app ‘Ring Sizer by Jason Withers’ downloaden. Je vindt ook een ringmaatmeter in de webshop.

Gepersonaliseerde juwelen kunnen niet geretourneerd worden.

Niet-gepersonaliseerde juwelen kunnen geretourneerd worden mits je dit binnen 14 dagen meldt via info@aelunjuwelen.be.

Het juweel moet dan met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking terug gestuurd worden. Je dient een bewijs te sturen dat de juwelen tijdig (binnen de 14 dagen) zijn teruggestuurd, bijvoorbeeld door middel van een bewijs van verzending. Je draagt zelf de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het juweel.  

De terugbetaling gebeurt eens het juweel terug is aangekomen bij Aelun, na controle en goedkeuring.

 

Stuur zo snel mogelijk een berichtje naar info@aelunjuwelen.be met vermelding van jouw bestelnummer. Wanneer je juweeltje nog niet gemaakt is, kunnen we de fout nog rechtzetten.

De juwelen worden volledig met de hand vervaardigd, ondanks dat ze uitvoerig getest worden kan er altijd wel iets mislopen.

Indien je juweeltje binnen de twee jaar stuk gaat na ontvangst zal Aelun juwelen dit kosteloos repareren. Indien het juweel na twee jaar stuk gaat vragen wij een kleine vergoeding, afhankelijk van de aard van het defect.

Garantie is nooit van toepassing op defecten die ontstaan ten gevolge van ongelukken, verwaarlozing, valpartijen, gebruik van het juweel waarvoor het niet ontworpen werd, het niet naleven van de gebruiksinstructies of handleiding, aanpassingen of wijzigingen aan het juweel, hardhandig gebruik, slecht onderhoud, of elk ander abnormaal of incorrect gebruik.